Objavljeno u Nacionalu br. 348, 2002-07-17

Autor: Ivo Pukanić

SINJSKA ALKA

HTV ne odustaje od Alke

Prošlogodišnja Sinjska alka se u organizaciji desničarskih udruga pretvorila u vulgarnu desničarsku manifestaciju, prepunu uvreda na račun Stipe Mesića, Ivice Račana i Vesne PusićProšlogodišnja Sinjska alka se u organizaciji desničarskih udruga pretvorila u vulgarnu desničarsku manifestaciju, prepunu uvreda na račun Stipe Mesića, Ivice Račana i Vesne PusićPremda je predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić odustao od pokroviteljstva nad Sinjskom alkom, vodstvo Hrvatske televizije i dalje ustrajava na direktnom prijenosu glavne desničarske priredbe u državi, koja je nakon što je ostala bez visokog pokrovitelja definitivno postala malo seosko natjecanje. Dogovor o prijenosu postignut je prije desetak dana, i makar je nakon toga Mesić otkazao pokroviteljstvo Mirko Galić i Jasna Ulaga-Valić se nisu odlučili na sličan potez.
Kao što je poznato prošlogodišnja Sinjska alka se u organizaciji desničarskih udruga pretvorila u vulgarnu desničarsku manifestaciju, prepunu uvreda na račun Stipe Mesića, Ivice Račana i Vesne Pusić. Premda su predstavnici Viteškog alkarskog društva tvrdili kako se radilo o spontanom iskazivanju nezadovoljstva gledatelja i njihovoj podršci generalima optuženim za ratne zločine Mirku Norcu i Anti Gotovini, bilo je potpuno jasno da je cijeli događaj spretno režiran. Potvrda je stigla prije nekoliko dana kada je upravo vodstvo VAD-a priznalo kako 2001. godine nisu uspjeli prodati niti 800 ulaznica, dok je istovremeno više od 3.000 podijeljeno prosvjednicima. Ove godine interes za ulaznicama još je manji, ali to nije spriječilo HTV da još jednom odluči besplatno prenositi natjecanje na komu se mogu očekivati nove salve uvreda na račun legitimno izabranih nositelja vlasti u zemlji.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika