Objavljeno u Nacionalu br. 348, 2002-07-17

Autor: Nacionalova redakcija

SPLIT

Sudac Lozina čudom ozdravio

Slavko LozinaSlavko LozinaSplitski sudac Slavko Lozina koji pristrano vodi suđenje optuženima za zločine u slučaju ‘Lora’, odlučio se ipak nastaviti voditi taj slučaj nakon izravnih konzultacija s rigidnim desničarima, koji su mu podršku izrazili ni manje ni više nego u njegovom uredu u splitskom Županijskom sudu.
Podsjećamo, prije nekoliko dana predsjednik Županijskog suda u Splitu Igor Benzon izjavio je da se zbog bolesti suca Slavka Lozine odgađa nastavak suđenja osmorici optuženih za ratne zločine u slučaju Lora. Ta bolest zapravo je bila tek izgovor da bi Lozina smislio strategiju kako da se izvuče iz neugodne situacije u kojoj je skrivio prometnu nesreću i potom pobjegao. No, već sutradan oglasio se Lozina, protiv kojega zbog toga Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo kaznenu prijavu.
Lozina je priznao da je imao smetnje zbog povišenog krvnog tlaka, ali da je ipak spreman na nastavak suđenja. Do nedostatka koordinacije između Benzona i Lozine, uigranog tandema koji zbog tendenciozne zaštite rigidnih desničara sramoti hrvatsko pravosuđe, došlo je zato što je u trenutku kada je Lozina odlučio uzeti predah i od Benzona zatražio bolovanje i prekid rasprave, Lozinu žurno u njegovom uredu na Županijskom sudu, posjetio jedan od vodećih splitskih HDZ-ovaca, dr. Milijan Sesar, inače profesor Pravnog fakulteta u Splitu, i najgorljiviji pripadnik još uvijek jake Pašalićeve struje unutar splitskog HDZ-a. Odmah nakon njega Lozini je podršku u njegovom uredu dao odvjetnik Željko Olujić, neslužbeni šef odvjetničkog tima, branitelj Tome Dujića, zapovjednika vojnog zatvora Lora kojemu se sudi u odsutnosti jer je u bijegu. Osokoljen Lozina je odlučio ne otići na bolovanje, nego nastaviti s vođenjem rasprave u predmetu koji bi mogao završiti pred haaškim sudom zbog neobjektivnosti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika