Objavljeno u Nacionalu br. 348, 2002-07-17

Autor: Nacionalova redakcija

FORT BENNING

Napustio profesionalni nogomet zbog komandosa

  Pat Tillman Pat TillmanPat Tillman, jedan od najboljih obrambenih igrača američkog nogometa, 25-godišnji branič kluba “Arizona Cardinals” odbio je potpisati novi profesionalni ugovor, za koji je trebao dobiti 3,6 milijuna dolara, i to zato da bi se dobrovoljno prijavio u američku vojsku, jer želi postati pripadnik elitne američke komandoske postrojbe Rangersa. Kao profesionalni pripadnik američke vojske dobivat će 18.000 dolara godišnje.
Njegova odluka izazvala je senzaciju, jer je to jedinstveni slučaj da netko napusti odlično plaćenu sportsku karijeru zbog odlaska u vojsku, no, njegovi prijatelji kažu da je Tillman duboko rodoljuban mladić, koji želi postati elitni komandos, kako bi mogao na najefikasniji način sudjelovati u obrani interesa domovine. On je odlučio da sada ode u armiju, kako bi mogao vježbati zajedno sa svojim mlađim bratom, koji je također ušao dobrovoljno u vojsku s istim ciljem. Uz to, Rangersi ne primaju nikoga starijeg od 28 godina, a da je prihvatio trogodišnji novi ugovor sa svojim klubom, ne bi mogao više ući u Rangerse.
Prijatelji tvrde da je Tillman sasvim neobičan čovjek, vrlo inteligentan, ali izuzetno hirovit. Znao se pripremati za profesionalne utakmice tako da se popne na vrh 60-metarskog stuba za reflektore na stadionu, te meditira. On se često natječe u raznim drugim sportovima, posebno voli one ekstremne, a trči i maraton. Izuzetno je lojalan, pa je prošle godine odbio ugovor vrijedan devet milijuna dolara, što mu je nudila uprava prvaka, kluba “St. Louis Rams”, te je za mnogo novaca ostao u Arizoni, kako bi pomogao da ne ispadnu iz lige. On je izvanredan igrač, te je 2000. godine držao rekord lige sa 224 obaranja protivničkih napadača.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika