Objavljeno u Nacionalu br. 349, 2002-07-24

Autor: Nacionalova redakcija

SAD

Schwarzenegger želi biti guverner

Arnold SchwarzeneggerArnold SchwarzeneggerAmerički filmski snagator Arnold Schwarzenegger, koji je vrlo angažiran u Republikanskoj stranci u Kaliforniji, obznanio je da namjerava kandidirati se za guvernera Kalifornije. To je izjavio na konferenciji 15 guvernera američkih saveznih država iz Republikanske stranke, koja je održana u gradu Boiseu u američkoj saveznoj državi Idaho, a kojoj je i Schwarzenegger prisustvovao. On je otkrio da se tom mišlju zanosi već dulje vrijeme, da je čak namjeravao izaći kao republikanski kandidat na prošlim guvernerskim izborima u Kaliforniji te se suprotstaviti demokratskom guverneru Kalifornije Grayu Davisu, ali je od toga morao odustati zbog svojih filmskih obaveza. No, spreman je prilagoditi svoje filmske obaveze potrebama predizborne kampanje, te potpuno odustati od filma ako bude izabran za guvernera, otkrio je.
Objašnjavajući svoju želju 54-godišnji glumac, koji se rodio u Austriji, rekao je da je najveća stvar koju čovjek može napraviti jest služiti narodu: “Mnogo mi veće zadovoljstvo čini ako mogu napraviti neku korisnu stvar za svoju zajednicu, sudjelovati u nekom školskom programu, promovirati specijalnu olimpijadu ili poticati mlade da se klone droge, nego da prisustvujem premijeri svojeg novog filma. Želim postati guverner da mogu navečer prije spavanja ženi reći: ‘Danas sam opet mnogima pomogao.”

Vezane vijesti

Kalifornija u studenom održava referendum o smrtnoj kazni

Kalifornija u studenom održava referendum o smrtnoj kazni

Kalifornija će u studenom na referendumu glasati o prijedlogu zakona o ukidanju smrtne kazne koja bi se zamijenila doživotnom kaznom bez mogućnosti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika