Objavljeno u Nacionalu br. 349, 2002-07-24

Autor: Nacionalova redakcija

SAD

Bit će identificirano 70 posto poginulih 11. rujna

Medicinski laboratorij newyorške policijske uprave objavio je da se tamošnji stručnjaci nadaju da će na kraju svojeg obimnog posla identifikacije žrtava terorističkog napada na nebodere World Trade Centera u New Yorku 11. rujna uspjeti identificirati barem 2000 od 2823 osobe, za koje se zna da su tog dana u tom napadu poginule u New Yorku. Do sada je taj laboratoriji identificirao 1229 poginulih, dakle 44 posto. Na početku su vlasti predviđale da neće uspjeti identificirati više od polovice poginulih, no, kako sada stvari stoje bit će identificirano mnogo više nego što se očekivalo, ukupno oko 70 posto.
To se procjenjuje na temelju materijala na kojem laboratorij radi. Materijal s ruševina nebodera World Trade Centera prebacivali su kamionima na jedno odlagalište u newyorškoj četvrti Staten Island, gdje su radnici pregledavali taj materijal, razvrstavali ga, a sve pronađene posmrtne ostatke poginulih skupljali i prebacivali u spomenuti laboratorij. Tako je do sada skupljeno u laboratoriju 19.700 komada ljudskog tkiva u različitom stanju. No, zbog toga što to tkivo tokom vremena, pogotovo pod visokim ljetnim temperaturama, gubi svoje karakteristike, za nekoliko mjeseci veliki dio preostalog neidentificiranog ljudskog materijala više neće biti pogodan za analizu.

Vezane vijesti

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Gradonačelnik New Yorka Michael Boomberg u utorak je predstavio novu unaprijeđenu verziju poznatog njujorškog žutog taksija s USB priključcima koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika