Objavljeno u Nacionalu br. 349, 2002-07-24

Autor: Nacionalova redakcija

Uredništvo slavne američke dječje emisije “Sesame Street”, koja se prikazuje u SAD, ali i u brojnim zemljama svijeta, odlučilo je da među stalne lutkarske likove te emisije uvede i jedan ženski lik, koji će biti zaražen virusom AIDS-a. Taj će lik imati vrlo važnu ulogu u emisijama, koje se pripremaju za prikazivanje u Južnoj Americi, gdje čak 40 posto odraslih žena ima virus AIDS-a, ali će se pojavljivati i u emisijama pripremljenim za druge zemlje, pa tako i u SAD. Kako će se lik zvati, kakvog će oblika i boje biti, još se ne zna, no, bit će uveden u emisiju kao punopravni član temeljne ekipe lutaka sljedeće sezone.
Emisija “Sesame Street” namijenjena je djeci predškolske dobi od tri do sedam godina, a u SAD je enormnom popularna, te strašno hvaljena, kao televizijski program koji mnogo utječe na odgoj djece, prvotno obrazovanje kada su slova i brojke u pitanju, ali i na formiranje osnovnih ljudskih vrijednosti kod tako male djece. Uredništvo emisije “Sesame Street” smatra da je važno da uvođenjem ovog novog lika, s kojim će se ostale lutke najnormalnije družiti, ali će i govoriti o problemu koji on ima, pokažu djeci kako se treba odnositi bez predrasuda prema zaraženima od AIDS-a.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika