Objavljeno u Nacionalu br. 351, 2002-08-05

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

DVD SLJEDEĆE GODINE NADMAŠUJE VHS

Već sljedeće godine u EU će se prodavati više DVD diskova od VHS videovrpca, tvrde britanski analitičari u časopisu Screen Digest. Već ove godine zamjećuje se nagli porast prodaje i iznajmljivanja DVD diskova, dok će prodaja i iznajmljivanje VHS-a do kraja godine doživjeti pad od šest posto. Prema sadašnjim projekcijama 2006. oko 85 posto svih programa prodavat će se i iznajmljivati na DVD diskovima, a samo 15 posto na VHS vrpcama. To znači da će za samo osam godina DVD diskovi osvojiti tržište, dok je za to VHS vrpcama trebalo 20 godina.
Procjenjuje se da će sljedeće godine barem 50 posto svih kućannstava u zemljama EU imati barem jedan samostalni DVD player. Mnogi za reprodukciju DVD-a koriste i kompjutere i igraće konzole. Već 2006. čak 80 posto ljudi služit će se DVD-om, omiljenim zbog izvrsne kvalitete slike, zbog trajnosti diskova i njihova kapaciteta. Jedini je nedostatak to što su uređaji za snimanje još prilično skupi.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika