Objavljeno u Nacionalu br. 351, 2002-08-05

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

SDP optužuje Nacional za drskost i iznošenje vlastitih mišljenja

Igor Dragovan, tajnik SDP-a, uputio je pismo redakciji Nacionala, u kojem izražava “ogorčenost načinom na koji se Nacional iz tjedna u tjedan obračunava sa SDP-om”. Naime, tajnik SDP-a tvrdi da Nacional “proizvoljnim tezama želi dezavuirati SDP”, tvrdeći kako je rukovodstvo te stranke bilo uključeno u sve razgovore o sastavu nove vlade i kako je zadovoljno odabranim rješenjima. “Iako nam nije sasvim jasno”, piše dalje Dragovan, “zašto ugledni politički tjednik iz broja u broj čitatelje opterećuje insinuacijama o latentnim sukobima u vrhu stranke, ne možemo ne primijetiti da su (Nacionalovi) informatori i egzekutori u svojim sitnim podmetanjima ne samo do krajnjih granica zlonamjerni, već i pomalo neobaviješteni. Drskost kojom se na primjeru novih ministara/ministrica, a u ovom slučaju Željke Antunović i Gordane Sobol, seciraju unutarstranački odnosi, zapanjuje i najdobrohotnije. Teze o navodnoj zaprepaštenosti što nekim drugim SDP-ovcima nisu ponuđena ministarska mjesta ukazuju tek na bujnu maštu i oćajne korake u podizanju umjetnih tenzija (a valjda i naklade!)”, zaključuju Dragovan.
Samo nekoliko dana kasnije Jutarnji list objavio tekst neodržanog govora Zdravka Tomca, u kojem on uvelike kritizira rukovodstvo SDP-a, kojega je i sam član, a govor nije uspio održati jer premijer nije imao vremena saslušati ga. Zaključci Tomčevog neodržanog govora potvrđuju da u stranci nije sve jedinstveno kako se želi predstaviti. A i zašto bi bilo? Ako je suditi po pismu Igora Dragovana, svi bi morali misliti isto, bespogovorno podržavati rukovodstvo, a novine su tu da dijele drugarsku kritiku u predlažu konstruktivna rješenja, baš kao što je to bilo prije mnogo godina, kada je današnji SDP bio jedina stranka u državi. Štoviše, postalo je sporno i proizvoljno misliti, iako nije jasno kakvo bi to bilo neproizvoljno mišljenje i tko bi ga trebao odrediti. Ispada tako da se vlast može promijeniti, ali metode vladanja uvijek ostaju iste, dok je glasnik jedini krivac za lošu vijest.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika