Objavljeno u Nacionalu br. 353, 2002-08-21

Autor: Nacionalova redakcija

...

Viro se dodvorava Željki Antunović

Nakon što je Željka Antunović nedavno preuzela funkciju ministra obrane i javno izrekla kritike na račun rada Uprave za informiranje MORH-a odnosno brigadira Dušana Vire, dosadašnjeg pomoćnika ministra obrane Joze Radoša za informiranje, Viro je brže-bolje, kako bi se dodvorio novoj ministrici, zajedno sa svojim suradnicima naložio, nakon pune dvije godine neaktivnosti službenih Internet stranica MORH-a, njihovo hitno redizajniranje, a kao jedina vijest na trenutno dostupnim službenim stranicama istaknut je dolazak Željke Antunović na čelno mjesto Ministarstva uz njezine biografske podatke. Sve ostalo je još uvijek u fazi rekonstrukcije.

Nacional neslužbeno saznaje kako takvi ustupci ministrici Antunović neće spriječiti kadrovske promjene u MORH-u tijekom rujna, između ostalog, i smjenu brigadira Dušana Vire koji je bio umješan u nekoliko skandala u protekle dvije godine. Naime, Dušan Viro bio je upoznat s izlaženjem Miloševićevih strogo čuvanih tajnih transkripata u javnost i prije njihovog pojavljivanja. Međutim, javnost nije obavijestio na raniju odluku ministra obrane Joze Radoša da skine oznaku državne tajne s navedenih dokumenata, što se i očekivalo, s obzirom na njihovu važnost.

Pored toga, dopustio je kao čelni čovjek glasila Vojni vjesnik, objavljivanje popisa svih obavještajaca i agenata tajnih službi MORH-a koji su na taj način bili potpuno kompromitirani za daljnje obavljanje posla bilo u zemlji ili inozemstvu.

Vezane vijesti

Mogli su mi barem reći 'hvala'

Mogli su mi barem reći 'hvala'

Nakon Mate Arlovića i Ljube Jurčića, Zoran Milanović odlučio se na novu tranšu "odstrela" stranačkih kapitalaca, pretpostavljajući im potpuno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika