Objavljeno u Nacionalu br. 357, 2002-09-18

Autor: Nacionalova redakcija

Rusija

Jeljcin se pretvorio u "knjigoždera"

Boris JeljcinBoris JeljcinBivši ruski predsjednik Boris Jeljcin, koji se sasvim povukao iz javnog života, nedavno je posjetio Moskovski sajam knjiga. Nakon višesatnog razgledavanja štandova napustio je sajam noseći sa sobom veliki broj knjiga, koje je dobio na poklon od raznih ruskih i inozemnih izdavača. Svugdje je bio vrlo srdačno dočekan, a na izlasku sa sajma dao je i zanimljivu izjavu za televiziju. Otkrio je da mu je čitanje knjiga sada glavna aktivnost, da u tome uživa, te da čita više nego ikada: “Jako mnogo čitam, prosječno po jednu knjigu na dan, oko 300 stranica svakog dana. Prije mjesec dana kupio sam 25 knjiga i sve sam ih već pročitao.”
Jeljcin je otkrio da čita najrazličitije knjige, ponajviše suvremene ruske pisce, pa je spomenuo autore Sergeja Dovlatova i Vasilija Aksjonova, da jako voli čitati i memoarsku literaturu, te povijesne knjige. Izjavio je da je oduševljen sa Moskovskim sajmom knjiga, koji pokazuje kakav je napredak Rusija napravila, jer sada ima toliko izdavača koji nude knjige, a prije 20 godina u sovjetsko vrijeme ljudi su se u knjižarama morali predbilježiti da dobiju neku knjigu koja ih je zanimala.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika