Objavljeno u Nacionalu br. 357, 2002-09-18

Autor: Nacionalova redakcija

Nigerija

Sve veći bojkot izbora za Miss Svijeta

Bojkotiran izbor za missBojkotiran izbor za missJoš dvije istaknute zemlje objavile su da njihove predstavnice neće nastupiti na ovogodišnjem izboru za Miss Svijeta u Nigeriji u znak prosvjeda zbog nedavno osude na smrt kamenovanjem u sjevernom muslimanskoj dijelu Nigerije jedne mlade Nigerijke zbog seksualnih odnosa izvan braka. Francuska i Belgija objavile su da njihove predstavnice neće doći na natjecanje, čime su se one pridružile desetak zemalja, koje su već ranije objavile da bojkotiraju natjecanje. To su već uradile između ostalih Danska, Obala slonovače, Kenija, Norveška i Togo.
Nigerija se prihvatila organiziranja natjecanja za “Miss Svijeta” nakon što je njena predstavnica Agbani Darego prošle godine postala prva afrička djevojka proglašena za najljepšu ženu svijeta. Ta je priredba trebala – po zamisli nigerijskih organizatora – biti novi znak emancipacije afričkih žena, no najnoviji događaji na sjeveru zemlje sve su to zasjenili. Diljem svijeta čuju se prosvjedi zato što je sud na sjeveru Nigerije na smrt kamenovanjem osudio 31-godišnju neudanu Aminu Lawal, jer je rodila dijete. Zanimljivo je da su neke od budućih natjecateljki za Miss Svijeta zauzele sasvim drugi stav, te objavile da će doći u Nigeriju upravo zato da tu priredbu iskoriste da na licu mjesta prosvjeduju protiv te smrtne kazne, a jedna od njih je Miss Švedske Sophia Hedmark.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika