Objavljeno u Nacionalu br. 357, 2002-09-18

Autor: Nacionalova redakcija

Nizozemska

Uhićena ljubavnica Fortuyjnovog ubojice

Nizozemska policija uhitila je ljubavnicu ubojice nizozemskog desničarskog političara Pima Fortuyna, te je optužila da je pripremala “ozbiljan teroristički akt”. Petra Lievense uhićena je jer su u stanu, koji je dijelila sa Fortuynovim ubojicom Volkertom van der Graafom, za pretresa nakon Graafova uhićenja pronađene kemikalije, pribor i mehanizam za izradu paklenog stroja, pa je očito da se ona pripremala na neku terorističku operaciju.
Valkert van der Graaf ubio je Pima Fortuyna prošlog svibnja, neposredno prije nizozemskih parlamentarnih izbora. Graaf je aktivist društva za zaštitu životinja, ubio je Fortuyna zbog njegovih desničarskih stavova, a posljednja dva mjeseca u zatvoru štrajka glađu. Policija još od njega nije uspjela saznati je li imao suučesnika, a on odbija surađivati s policijom. Neki nizozemski novinski komentatori tvrde da je ovo uhićenje njegove ljubavnice, s kojom on ima dvogodišnje dijete, vjerojatno pokušaj da se na njega napravi veći pritisak kako bi surađivao s policijom. Ona niječe bilo kakvu terorističku aktivnost, te odbila policijske tvrdnje da se pripremala da negdje postavi pakleni stroj.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika