Objavljeno u Nacionalu br. 357, 2002-09-18

Autor: Gazeta

Pravosuđe

Lozina prikrivao dokazni materijal

Problematični sudac Slavko Lozina iz SplitaProblematični sudac Slavko Lozina iz SplitaMinistarstvo pravosuđa Republike Hrvatske je još prije desetak dana zatražilo od predsjednika suda u Splitu Igora Benzona da sa slučaja Lora makne kontroverznog suca Slavka Lozinu. Razlog zahtjeva za smjenu je gruba povreda poslovnika o radu zbog čega ga se po službenoj dužnosti mora biti maknut s tog slučaja.

Što je učinio sudac Benzon, koji je bio jedan od glavnih gostiju na nedavno održanom koncertu Thompsona u Splitu. Istraga Ministarstva pravosuđa je otkrila da je Lozina prikrivao važne dokazne materijale, odnosno da ih je izvadio iz spisa. Radi se navodno o nekim bilješkama koje su vrlo važne za tok cijeloga procesa i za dokazivanje krivice optuženih u slučaju Lora.

Unatoč službenom zahtjevu predsjedniku suda Benzonu da skine Lozinu sa slučaja, predsjednik Splitskoga suda do sada nije poduzeo apsolutno ništa, te bi se lako moglo dogoditi da i on bude vrlo brzo smijenjen.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika