Objavljeno u Nacionalu br. 361, 2002-10-16

Autor: Nacionalova redakcija

'THE ARHITECTURAL REVIEW'

Nova nagrada hrvatskim arhitektima za 'Most hrvatskih branitelja'

U konkurenciji 700 radova iz cijelog svijeta, “Most hrvatskih branitelja” u Rijeci, projekt arhitekata okupljenih u 3LHD koga čine Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić, Silvije Novak i Siniša Glušica, utjecajni britanski časopis “The Arhitectural Review” i danska tvrtka D-Line proglasili su jednim od pet najboljih arhitektonskih ostvarenja u 2002. godini.
Tako je završio ovogodišnji izbor za AR+D, kako se zove prestižna svjetska nagrada za arhitekte mlađe od 45 godina, koja ima dugu tradiciju, a pobjednici, osim nagrade, dijele i ček u vrijednosti od 10.000 funti. Za projekt riječkog ‘Mosta hrvatskih branitelja’, koji je svojedobno izazvao prosvjede branitelja kojima se suvremena verzija braniteljskog mosta nije dopala zbog nedovoljno izraženih hrvatskih obilježja, 3LHD već su dobili priznanje Udruženja hrvatskih arhitekata; nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u Hrvatskoj za 2001.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika