Objavljeno u Nacionalu br. 361, 2002-10-16

Autor: Maroje Mihovilović

NEW YORK

Rat "Foxa" protiv Paule Zahn

Između dviju utjecajnih američkih TV-mreža “Foxa” i CNN-a sve je grublji rat zbog poznate TV-voditeljice Paule Zahn, koja je prošle godine prešla s “Foxa” na CNN i sada tamo vodi izuzetno gledanu emisiju “American Morning”. Na CNN-u su ogorčeni zbog toga što u “Foxu” nisu oprostili Pauli Zahn što ih je napustila, pa su stalno javno i privatno vrijeđaju, te stalno rade incidente, kako bi je ponizili.
Na nju je posebno ljut direktor mreže “Fox News” Roger Ailes, koji ju je prvo angažirao za “Fox”, te potom otpustio kada je čuo da ona pregovara o prelasku na CNN za dvostruko veći honorar. Ailes je nakon njenog prelaska na CNN rekao da ona kao voditelj ne vrijedi ništa, te da bi od nje emisiju “bolje vodio i mrtav rakun”. To su ostali ljudi iz “Foxa” iskoristili da je vrijeđaju i u svojim emisijama, pa kada komentiraju njene emisije voditelji “Foxa” na stolu drže igračku – plišanog rakuna.
Kada je nedavno CNN otvarao novi studio iz kojeg se sada emitira emisija Paule Zahn poslali su joj cvjetni aranžman u kojem je bio i – plišani rakun. Oko zgrade novog studija kružili su automobili kompanije “Fox” iz kojeg su aktivisti kompanije “Fox” dijelili prolaznicima – plišane rakune.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika