Objavljeno u Nacionalu br. 362, 2002-10-23

Autor: Gazeta

GAZETA

Croatia Airlines dva puta odgađala letove kako bi čekala Pave Župan Rusković

Pave Župan RuskovićPave Župan RuskovićCroatia Airlines izazvala je prošlog tjedna nečuveni skandal i otvorena zgražanja putnika kada je red vožnje svojih letova za Dubrovnik dva puta u jednom danu mijenjala kako bi ih uskladila prema dnevnom rasporedu ministrice turizma Pave Župan-Rusković. To se dogodilo u prošli petak, prvi puta kada je avion za Dubrovnik trebao poletjeti u 13.50 sati. Let je kasnio više od sata, jer se navodno čekalo slijetanje nekog drugog aviona. No, kada se na Plesu pojavila hrvatska ministrica turizma koja je također putovala u Dubrovnik na sastanak sa crnogorskim ministrom turizma, odmah je počelo ukrcavanje i avion je poletio prema Dubrovniku bez da je prije toga na Pleso sletio neki drugi, tobože očekivani, avion.
Još veća svinjarija dogodila se toga dana na povratnom letu iz Dubrovnika u Zagreb u 22.40 sati. Šalter za prijavu i ukrcavanje putnika uopće nije radio, a službenica Croatia Airlinesa, hladnokrvno lažući, preko razglasa obavijestila je putnike da avion neće poletjeti jer se nad Zagrebom spustila velika magla. Potom je rekla da preporuča putnicima da rezerviraju karte za sutrašnji let, ali da još nije donijeta definitivna odluka o otkazivanju leta predviđenog za tu noć. To je izazvalo konsternaciju među putnicima, koji su mobitelima odmah zvali rodbinu i aerodrom Pleso u Zagrebu kako bi provjerili je li istina da se iznad Zagreba spustila gusta magla. No, saznali su da u Zagrebu nema magle i da avioni iz drugih inozemnih odredišta slijeću na pistu bez ikakvih problema. Vidno revoltirani, počeli su javno negodovati protiv Croatia Airlinesa, koja u takvim situacijama ne pokriva putnicima troškove prenoćišta, što je uobičajena praksa ukoliko let bude otkazan zbog nepredviđenih okolnosti. No, nakon više od sata čekanja u dubrovačkoj zračnoj luci ukazala se ministrica turizma, koja se vraćala u Zagreb. Putnicima je odmah javljeno da se u Zagrebu digla magla i da će avion poletjeti.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika