Objavljeno u Nacionalu br. 363, 2002-10-30

Autor: Nacionalova redakcija

PERU

Predsjednik priznao izvanbračnu kćer

Peruanski predsjednik Alejandro Toledo nakon deset godina nijekanja priznao je na kraju svoju nezakonitu kćer, te je spreman platiti njenoj majci i značajnu odštetu. To je obznanila majka djevojčice Lucrecia Orozco u intervjuu peruanskom radiju, ali je izjavila da to objelodaniti mora i sam predsjednik Toledo.

Zarai Orozco, izvanbračna kći peruanskog predsjednika Toleda, rodila se 1998. godine, kada se Toledo razišao od svoje supruge, s kojom ima danas 20-godišnju zakonitu kćer. Lucrecia Orozco prvi puta je zatražila sudski od Toleda 1992. godine, davno prije nego što je on ušao u politiku, da prizna njihovu kćer, što je on odbio. Proces se razvlačio, a na njega je malo tko obraćao pozornost sve dok se Toledo nije kandidirao za prošlogodišnje predsjedničke izbore. On je tada tvrdio da njegovi politički protivnici taj slučaj napuhavaju da bi ga diskreditirali prije izbora, te da će on otići na DNA analizu da dokaže da nije otac djevojčice nakon izbora. No, kada su izbori prošli on je ponovno odbio d se podvrgne analizi. Sada je, po tvrdnjama majke odlučio javno priznati očinstvo, te dati majci 100.000 dolara prvotne odštete. Ona, pak, kaže da taj novac neće potrošiti za sebe, nego će od toga osnovati fond za pomoć djeci, koja se nalaze u sličnoj situaciji.

Vezane vijesti

Najbolje fotografije peruanskih domorodaca

Najbolje fotografije peruanskih domorodaca

Organizacija Survival International objavila prve vrlo detaljne fotografije izoliranog peruanskog plemena na portalu Uncontactedtribes.org Narod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika