Objavljeno u Nacionalu br. 363, 2002-10-30

Autor: Nacionalova redakcija

BIVŠI SZUP-ovci PAŠALIĆEVE UZDANICE

Luburićevo poigravanje pravosuđem

Ivić PašalićIvić PašalićGlavni posao organizacije prvog Sabora svoje stranke Hrvatskoga bloka, Ivić Pašalić je povjerio svojim najvećim pulenima – opskurnim bivšim šefovima SZUP-a: Ivanu Brzoviću i Petru Luburiću. Luburić se čak pojavljivao i na plakatima stranke u Zagrebu, no za Dubrovnik, gdje je Luburić bio šef SZUP-a, Pašalić ga je skinuo s plakata, ne želeći da se njegova stranka u osjetljivom Dubrovniku poistovjećuje s «hercegovcima».

Zanimljivo je to da je Luburić sposoban za zahtjevne organizacione poslove, no nije sposoban već dvije godine da se pojavi na suđenju u Dubrovniku gdje mu se sudi zbog nezakonitog prisluškivanja Nevena Barača. Luburić je kao šef dubrovačkog SZUP-a bio jedan od potpisnika tajnog ortačkog ugovora o krađi Dubrovačke banke zajedno s Kutlom, Brnadićem i Baračem a gdje se Pašalić pojavio kao peti, tajni ortak poznat svim potpisnicima.

Da bi izvarao sud lažiranom medicinskom dokumentacijom pomogao mu je dubrovački doktor Igor Borić a dok je «vještačenje» nad Luburićem provodio Josip Paladino, ravnatelj KBC Rebro s kojim je bivši šef SZUP-a i više nego u prijateljskim odnosima.

Kako je iscrpio sva «medicinska» sredstva za odgađanje suđenja, Luburić u želji da predmet ode u zastaru sada dogovara da ostala trojica optuženih počnu naglo «obolijevati» kako nikada do suđenja ne bi došlo. Pitanje je zašto sud u Dubrovniku tolerira takvo ponašanje te da li «doktor» i nad tim sudom ima kontrolu. No, to je pitanje o kojem moraju raspraviti ministrica pravosuđa Ingrid Antičević – Marinović i predsjednik suda u Dubrovniku.

Vezane vijesti

Nova ljubav: Simona Gotovac (ni)je u vezi s nećakom Ivića Pašalića

Nova ljubav: Simona Gotovac (ni)je u vezi s nećakom Ivića Pašalića

Dok Ante Gotovac traži novu djevojku koja će mu ostvariti financijsku sigurnost, njegova supruga Simona se zabavlja s drugim muškarcem. Navodno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika