Objavljeno u Nacionalu br. 365, 2002-11-13

Autor: Gazeta

ZRINJEVAC

Novi skandali u Piculinu ministarstvu

TONINO PICULA nije htio obavijestiti javnost o krađi u ŠvicarskojTONINO PICULA nije htio obavijestiti javnost o krađi u ŠvicarskojSve češće priče o povratku HDZ-ovih kadrova u Ministarstvo vanjskih poslova potvrdio je i događaj od 8. studenoga 2002. Tada je bez obrazloženja smijenjen profesionalni diplomat Igor Čupić, v.d. načelnika Odsjeka za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo.

Solidarnost hadezeovaca
Na Čupićevo mjesto postavljen je donedavni veleposlanik u Kanadi Andrija Jakovčević, nekadašnji pomoćnik ministra policije iz vremena vladavine HDZ-a. Prijedlog za Čupićevu smjenu pripremili su Piculin pomoćnik Nenad Prelog (član HSS-a) i Sanja Juraga-Bujas, načelnica kadrovskog odsjeka Ministarstva, vrlo bliska HDZ-u. Posebno je zanimljivo to što se tvrdi da je ona u MVP-u zaposlena upravo na Jakovčevićevu preporuku, tako da se njegovo najnovije promaknuće može protumačiti i kao vraćanje dugova između dvoje političkih istomišljenika.

Ljubavnik u Zurichu
Uza sve to, došlo je do nove financijske afere, i to u hrvatskom konzulatu u Zurichu. Interna revizija MVP-a ustanovila je kako je jedna tamošnja službenica ukrala oko 40.000 franaka, a sumnja se da je taj novac ona uglavnom trošila na darove svom mladolikom ljubavniku. Iako je malverzacija potvrđena, ta službenica odbija prihvatiti sporazumni raskid radnog odnosa, pa je u Ministarstvu vanjskih poslova i dalje drže na platnoj listi, vjerojatno sve dok Državno odvjetništvo protiv nje ne podigne optužnicu zbog krađe.

Vezane vijesti

Bitka za čelno mjesto u Osijeku

Bitka za čelno mjesto u Osijeku

Iako su SDP i HNS u nekim gradovima, poput Dubrovnika i Varaždina, blizu dogovora o zajedničkim gradonačelničkim kandidatima, izgleda kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika