Objavljeno u Nacionalu br. 368, 2002-12-04

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Nakon Bola, na pomolu novi sukob za plažu

Iako borba općine Bol protiv Igora Štimca i njegovih rođaka oko dodjele koncesije za plažu Zlatni rat još nije okončana, uskoro se slična situacija očekuje u Primoštenu. Stipe Petrina, nekadašnji Štimčev stranački kolega i jedan od osnivača Štedulove Nacionalne demokratske stranke u Primoštenu, a sadašnji predsjednik tamošnjeg Općinskog vijeća, najavio je oštru borbu općine za koncesiju nad poznatom plažom Raduča, uz koju su podignuti primoštenski hoteli.
Petrina se na štetu devastirane i osiromašene hotelske kuće “Primošten”, koja ima koncesiju nad Radučom, namjerava sukobiti sa njenim novim vlasnikom “Diamant marinom”, ne mireći se s odlukom Vlade i Fonda za privatizaciju, koji je nakon javnog nadmetanja prodao primoštenske hotele ponuđaču iza koje stoji mađarski kapital i jamstva austrijske banke.
Zanimljivo je, međutim, da je Stipe Petrina, inače poznat po tome što je prošlog tjedna zbog nekog imovinskog spora prebio dvojicu primoštenskih mladića, ovog ljeta potpisao promemoriju o lobiranju za slovenskog ponuđača ŇTerme ČatežÓ, koji sa ŇKompasomÓ konkurira za kupovinu hvarske hotelske kuće ŇSunčani HvarÓ.
U Hvaru se pitaju čime su to Slovenci stekli naklonost primoštenskih čelnika.
Inače, Primošten je jedina općina u Hrvatskoj u čijem se Poslovniku propisuje kako novinari trebaju izvještavati. Ukoliko to nije po volji Stipe Petrine, novinarima, poput dopisnice “Slobodne Dalmacije” Simeone Pancirov, već mjesecima je zabranjen pristup sjednicama Općinskog vijeća i onemogućen rad.

Vezane vijesti

Konfliktni načelnik Primoštena s najboljom ispričnicom za sud

Konfliktni načelnik Primoštena s najboljom ispričnicom za sud

Stipe Petrina, kontroverzni načelnik Primoštena, po svemu sudeći jedini je hrvatski političar i građanin kojem se - ne može suditi. Naime, Petrina je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika