Objavljeno u Nacionalu br. 369, 2002-12-11

Autor: Gazeta

ZAGREB

Vlada nezakonito htjela progurati proračun tajnih službi

Vlada Republike Hrvatske, kršeći Zakon o sigurnosnim službama, nedavno je saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na protuzakonit način pokušala nametnuti usvajanje proračuna tajnih službi za 2003. Osim toga, Vlada je iz rasprave o financijskim sredstvima za potrebe hrvatskih špijuna protuzakonito isključila predsjednika države Stjepana Mesića i načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske Petra Stipetića i time još jednom pokazala da joj nije stalo do suradnje s predsjednikom države u upravljanju tajnim službama. Unatoč tome, prošli su tjedan saborski zastupnici ipak usvojili državni proračun za 2003. Vijeće za nacionalnu sigurnost, predviđeno Zakonom o sigurnosnim službama, jedino je državno tijelo koje utvrđuje financijska sredstva za rad sigurnosnih službi, a ono do danas nije osnovano.
Sve do danas novi predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost HSS-ovac Ante Markov nije izvijestio javnost niti upozorio tijela državne uprave da proračun nije utvrđen prema Zakonu o sigurnosnim službama niti su ga utvrdili oni čija je to dužnost.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika