Objavljeno u Nacionalu br. 370, 2002-12-18

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Zoran Pripuz tužio Magmu jer ga je u nagradnoj igri svrstala među moguće ubojice

Zoran Pripuz, jedan od bivših optuženika u procesu protiv tzv. zločinačke organizacije, koji je završio nepravomoćnom oslobađajućom presudom, tužio je 14. prosinca 2002. poduzeće Magmu. Kako stoji u tužbi, poduzeće u vlasništvu Goranka Fižulića, bivšeg ministra gospodarstva, distribuiralo je u prodavaonicama “Turbo limača” društvenu igru “Tko želi biti milijunaš” koja se naslanja na istoimeni kviz HTV-a. Jedno od pitanja glasi ovako: “Tko je od navedenih izvršio atentat na Vjeku Sliška”, a ponuđeni su odgovori: Rajko Momčilović, Zoran Pripuz, James Cappiau, Zlatko Bagarić.

l Ubojstvo Sliška
Momčilović i Bagarić su, podsjećamo, zajedno s Pripuzom bili optuženi kao pripadnici mafije kojoj je državno odvjetništvo nastojalo ŇnatovaritiÓ i narudžbu Sliškova ubojstva koje je – i to bi trebao biti točan odgovor – izvršio, dokazano, James Cappiau.
Tvrdeći da mu je takvim dovođenjem u vezu sa Sliškovim ubojstvom povrijeđen ugled i čast, Zoran Pripuz od Magme zahtijeva odštetu od 500.000 DEM uvećanu za zatezne kamate, koje namjerava uplatiti na račun Dječjeg doma i Dječje bolnice u Nazorovoj i Klajićevoj ulici. ŇTko želi biti milijunašÓ je ponajprije didaktička igra i namijenjena je svim uzrastima iznad 12 godina.

l Zločin kao razbibriga
Ovakvo morbidno pitanje uopće ne može biti poučno, pa ni zabavno, a osim što u društvenoj zajednici stvara izrazito destruktivnu klimu, uvodeći zločin kao zabavu i razbibrigu, cjelokupna igra s tako definitivnim pitanjem i ponuđenim odgovorima jedinu korist donosi tuženiku koji po svakom prodanom komadu ostvaruje zaradu od 249 knÓ, piše u obrazloženju Pripuzove tužbe.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika