Objavljeno u Nacionalu br. 370, 2002-12-18

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

U travnju premijera opere o Jerryju Springeru

Nicholas Hytner, novi direktor uglednog londonskog nacionalnog kazališta, objavio je da će se na repertorau kazališta u proljeće naći i jednom vrlo kontroverzno djelo – opera o američkom televizijskom voditelju Jerryju Springeru, koji skandalizira američku javnost niskim ukusom i prostačkim temama svojeg talk-showa. Hytner tvrdi da će “Jerry Springer: The Opera”, biti velik hit, te da Nacionalno kazalište mora prikazivati upravo ovakve predstave, “smjele, skandalozne, smiješne i lijepe”. Nije još objavljeno tko će pjevati glavnu ulogu Jerryja Springera, te tko će dobiti ostale role, no, najavljuje se da će to biti vrhunski pjevači, kako bi produkcija opere bila što bolja. Premijera je planirana za travanj sljedeće godine.
Opera je dosad izvedena samo u koncertnoj formi u eksperimentalnom programu na glazbenom festivalu u Edinburghu, gdje je izazvala oduševljenje. Glazbu je napisao britanski kompozitor Richard Thomas, a libreto britanski komediograf Stewart Lee.
Oni koji su čuli operu u koncertnoj formi tvrde da je ona veoma zanimljiva, te da ima mnogo komičnih scena, na primjer kada u Springerovu tv-showu fetišist na pelene to otkrije svojoj ljubavi ili kada članovi Ku Klux Klana plešu. Sam Jerry Springer je izjavio da je oduševljen što je njegovo djelovanje na televiziji postalo temom opere.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika