Objavljeno u Nacionalu br. 371, 2002-12-24

Autor: Gazeta

GAZETA

Na pomolu raskol u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske

Najveća nacionalna radnička organizacija, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, koja okuplja 206.000 članova, uskoro bi mogao doživjeti potpuni raskol. Uzrok snažnim podjelama pobjeda je Davora Jurića na prošlotjednoj izbornoj konvenciji održanoj u Opatiji gdje je trijumfirao nad predsjednicom Sindikata zaposlenih u trgovini Anom Knežević. U prvom krugu glasovanja Ana Knežević dobila je veći broj glasova, ali u drugom krugu natpolovičnu većinu osvojio je Jurić i treći put zaredom osvojio predsjednički mandat. Premda nisu uložili službeni prosvjed, suradnici Ane Knežević sumnjaju da je pri glasovanju bilo manipulacija. Prigovori su upućeni i premijeru Račanu koji se nenadano pojavio na konvenciji, čime je, kako se tvrdi, dijelu neodlučnih glasača sugerirana premijerova podrška Juriću.
Jurićeva pobjeda mogla bi značiti i kraj dosadašnjeg Saveza samostalnih sindikata jer su predstavnici nekoliko granskih sindikata neformalno najavili kako ne žele biti dio organizacije koju i dalje vodi stari predsjednik.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika