Objavljeno u Nacionalu br. 372, 2002-12-29

Autor: Gazeta

HRVATSKA TELEVIZIJA

Antun Vrdoljak u sukobu interesa

Da je na Hrvatskoj televiziji stanje i dalje vrlo teško i daleko od potrebnih pomaka na području borbe protiv različitih oblika sukoba interesa pokazuje i nedavni izbor Antuna Vrdoljaka u članstvo Vijeća HRT-a.

Njega je za izbor na tu funkciju predložio Hrvatski olimpijski odbor, iako je Vrdoljak iz proračuna HRT-a za 2003. dobio pet milijuna kuna za dovršetak filma ŇDuga mračna noćÓ. To nije i jedini novac koji je Vrdoljak dobio za tu svrhu od nacionalne televizije, jer je prilično visoke devizne iznose bio dobio i u vrijeme dok je glavna urednica na Prisavlju bila Marija Nemčić. Vrdoljak će kao član Vijeća HRT-a teško biti objektivan i konstruktivan u prosudbi kompletnog djelovanja te kuće u situaciji kada mu HRT i Mirko Galić plaćaju njegov film. To dodatno potvrđuje i njegov odlazak s posljednje sjednice Vijeća HRT-a, kada nije bilo kvoruma za sjednicu, što je pomoglo opstrukciji rada tog tijela.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika