Objavljeno u Nacionalu br. 375, 2003-01-22

Autor: Gazeta

SAD

Hitler predstavljen kao homoseksualac

HitlerHitlerHomoseksualne i lezbijske grupe u SAD-u unaprijed prosvjeduju zbog namjere američke kabelske tv mreže HBO da na proljeće emitira 75-minutni dokumentarni film u kojem se iznose navodni dokazi da je nacistički vođa Adolf Hitler bio homoseksualac, da je to prikrivao te je zbog toga poduzimao i neke zločinačke akcije, pa je zbog toga proganjao druge homoseksualce i lezbijke. HBO taj film priprema na temelju 2001. publicirane kontroverzne knjige ŇSkriveni HitlerÓ njemačkog povjesničara Lothara Machtana, koja je naišla na brojne kritike stručne javnosti. Tvrdi se da je Machtan površno istražio Hitlerovu mladost, kad se očitovala njegova navodna homoseksualnost, te iz svoje teze da je Hitler bio homoseksualac izvlačio dalekosežne zaključke, čak gotovo da se iz same te činjenice može objasniti njegovo zločinačko ponašanje.
Američki homoseksualci tvrde da te teze difamiraju sve homoseksualce na svijetu. Autori dokumentarca, koji će nositi naslov “Ružičasti Fuehrer”, obišli su mjesta gdje je Hitler živio u mladosti, pokušali su pronaći sve dokumente i svjedočanstva, koji bi bilo što otkrivali o njegovoj seksualnosti. Jedan dio filma prikazan je potkraj 2002. na britanskoj televiziji te je izazvao čak i optužbe na račun autora da su oni “humanizirali Hitlera”.

Vezane vijesti

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Adolf Hitler kokainom je liječio sinuse i česte upale grla, ubrizgavao si je ekstrakt od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika