Objavljeno u Nacionalu br. 375, 2003-01-22

Autor: Gazeta

SDP VUKOVAR

Zbog smjene Pančića moguć stranački raskol

Ivica PančićIvica PančićIako je subotnja konvencija SDP-a Vukovarsko-srijemske županije bila bez kvoruma, na njoj je ipak izabran novi predsjednik – vukovarski gradonačelnik Branko Tušek zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Ivicu Pančića. Od ukupno 78 članova, konvenciji je prisustvovao 51 od potrebnih 52, dok je u drugom krugu glasovanja bilo tek nešto više od 40 delegata, što nije ni približno dovoljno ispunjenju kvoruma.

Ta je konvencija već treći pokušaj smjene Ivice Pančića, ministra hrvatskih branitelja, s mjesta predsjednika županijske organizacije SDP-a. Osim Tušeka, koji je postao predsjednik, subotnju su manipulaciju konvencijom potpomogli Giovanni Broz, koji je imenovan predsjednikom Nadzornog odbora županijske organizacije, te Igor Dragovan, tajnik SDP-a. Prema prvim reakcijama, ako se rezultati subotnje konvencije SDP-a u Vukovaru ne ponište, te ako ne počne utvrđivanje odgovornosti Igora Dragovana zbog kršenja statuta, kao najizvjesnije rješenje spominje se osnivanje SDP-ove frakcije, a možda i odcjepljenje cijele županijske organizacije.

Vezane vijesti

Pančić: Treba ispitati uvjete gradnje objekata kojima se služi vojna elita

Pančić: Treba ispitati uvjete gradnje objekata kojima se služi vojna elita

Saborski zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata Ivica Pančić pozvao je danas ministra obrane Davora Božinovića da ispita uvjete pod kojima su izgrađeni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika