Objavljeno u Nacionalu br. 376, 2003-01-29

Autor: Gazeta

NACIONALISTIČKO I RASISTIČKO DIVLJANJE U MARIBORU:

Navijači Kostelićevih nosili su trasparent s natpisom: ”Pukaniću cigane Jasenovac ti ne gine! B.B.B. Vrbovec”

Scene skandalozno sramotnog i primitivnog ponašanja hrvatskih navijača na Pohorju, obišle su svijetScene skandalozno sramotnog i primitivnog ponašanja hrvatskih navijača na Pohorju, obišle su svijetVelik dio od 10-ak tisuća hrvatskih navijača na Pohorju, na utrci Svjetskoga kupa održanoj u nedjelju 26. siječnja, ponašao se ispod svake razine civiliziranog ponašanja. Dio BBB-a iz Vrbovca mahao je transparentom na kojem je pisalo: “Pukaniću cigane Jasenovac ti ne gine”. Drugi su nosili zastave sa slovom “U”, nacionalističke parole na sve strane. Možda je sada i Kostelićima jasno što njihove neprimjerene izjave mogu prouzročiti i kako djeluju na mlade. Incidenti su počeli grudanjem.

Grudanje su počeli upravo huligani koji su ponosno isticali transparente rasističkog i fašističkog sadržaja. Prvo su gađali tehničko osoblje zaduženo za održavanje staze, koje se iznad navijača vozilo žičarom. Jednom od tih ljudi ledene grude rasjekle su obje arkade, pa mu je lice bilo posve obliveno krvlju. Drugom su radniku huligani skinuli skiju i nisu je htjeli vratiti. Skija je vraćena tek pošto su se umiješali slovenski specijalci sa psima. Bolje nisu prošli ni zabavljači. Najgore je prošla Sanja Doležal, koja je tražila da premjeste binu i omoguće joj da pjeva s mjesta gdje je ne mogu gađati. Zatim su nastradali prodavači pića i sendviča, a tijekom utrke gađali su i skijašice, među ostalima i pobjednicu Anju Paerson, koja se nije drugu trku ni usudila voziti.

Hrvatska u dogledno vrijeme sigurno neće dobiti organizaciju bilo kakve FIS utrke na Sljemenu, doznao je Nacional iz krugova bliskih organizatorima jučerašnje slalomske utrke za ženski Svjetski kup u skijanju na mariborskom Pohorju. Duboko razočarani i žestoko razljućeni čelnici FIS-a u nedjelju navečer na večeri s organizatorima te utrke izjavili su da to neće dopustiti zbog huliganskog divljanja hrvatskih navijača prije, za vrijeme i poslije slalomske utrke u kojoj je Janica Kostelić osvojila drugo mjesto i time osigurala ovogodišnju ukupnu pobjedu u slalomskom natjecanju.

Hrvatski mediji izvješća o divljanju huligana u Mariboru uglavnom su nastojali sramotno minorizirati. Hrvatska televizija pune dvije sekunde emitirala je kadar u kojem opasne ledene grude lete prema ljudima na žičari, uz kratku opasku da utrka nije bila lišena navijačkih incidenata.

Vezane vijesti

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

Dva dana nakon što su predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak i povjerenik za natjecanje Josip Brezni zatražili zabranu gostovanja navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika