Objavljeno u Nacionalu br. 376, 2003-01-29

Autor: Gazeta

HAAG

MILOŠEVIĆ MAHAO NACIONALOM U SUDNICI

Slobodan Milošević s Nacionalom u Haagu 27. siječnja 2003.Slobodan Milošević s Nacionalom u Haagu 27. siječnja 2003.Bivši predsjednik SRJ Slobodan Milošević, među ostalim optužen i za ratne zločine na području Republike Hrvatske, tijekom nastavka suđenja pred međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu 27. siječnja ispitivao je svjedoka optužbe i prvog hrvatskog ministra obrane Petra Kristu. Tijekom tog ispitivanja poslužio se tjednikom Nacional od 3. prosinca 2002., što potvrđuje i slika iz Haaga. Nacional je u tom broju objavio intervjuu s Petrom Kristom u povodu objavljivanja njegove knjige sjećanja ‘’Sjena nad slobodom’’ u kojoj Kriste opisuje susrete s Franjom Tuđmanom, Gojkom Šuškom i drugim vodećim ljudima tadašnje vlasti, a za Nacional je svjedočio o Tuđmanovim namjerama da podijeli BiH i nepoznatim događajima prvih dana vlasti HDZ-a.
Milošević je među ostalim citirao Kristinu izjavu Nacionalu da je Tuđman još 1989. smatrao da je prirodna granica Hrvatske na Drini, zato što su Muslimani zapravo Hrvati.
Kriste je potvrdio da mu je Tuđman to rekao, ali je dodao i da Tuđman tada još nije bio na vlasti, te da nakon 1990. nije poduzeo ništa da svoja uvjerenja realizira. Kristu je Milošević pokušao navesti da ustvrdi kako JNA nije napadala Dubrovnik, ali Kriste je sve njegove insinuacije argumentirano pobio i demantirao.

Vezane vijesti

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Akademik Dušan Bilandžić u intervjuu Nacionalu prvi put otvoreno govori o ulozi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u pokušaju podjele Bosne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika