Objavljeno u Nacionalu br. 381, 2003-03-05

Autor: Nacionalova redakcija

NOVI PRAVOSUDNI SKANDAL

Zbog neisplaćenih honorara Doris Košta otkazala punomoć Tihomiru Oreškoviću

TIHOMIR OREŠKOVIĆ  čeka presudu za zločine u Gospiću 1991. godine
TIHOMIR OREŠKOVIĆ čeka presudu za zločine u Gospiću 1991. godine Splitska odvjetnica Doris Košta nije željela javno govoriti o tome zašto je – uoči završetka procesa gospićkoj skupini pred Županijskim sudom u Rijeci – otkazala punomoć Tihomiru Oreškoviću, ali nije ni negirala napise u javnosti da su razlozi otkaza različiti koncepti obrane između nje i njezina klijenta Oreškovića. Međutim razlozi su sasvim drugačiji.
Pridobivanje javnosti
U splitskim se odvjetničkim krugovima misli da je iznervirana Doris Košta otkazala punomoć jer joj je postalo jasno da neće dobiti obećani honorar. Dosadašnje je neredovite isplate Doris Košta strpljivo podnosila, ali nije podnijela to što će lavovski dio odvjetničkog honorara navodno pripasti Željku Olujiću i Bosiljku Mišetiću. Košta je razočarana postupcima kolege i prijatelja Željka Olujića koji ju je angažirao u Oreškovićevu odvjetničkom timu. Olujić je lukavo zaključio da bi Doris Košta, s imidžom odvjetnice Hajduka, osobe bliske Igoru Štimcu i odvjetnice jednog od optuženih u slučaju Lora, mogla biti dragocjena u pridobivanju javnosti na Oreškovićevu stranu.
Dakle nije bilo presudno Koštino odvjetničko umijeće, pogotovo ne znanje i iskustvo iz područja kaznenog zakonodavstva. S druge strane, Doris Košta je navodno računala na Olujićevu pomoć kako bi se – obranama u slučaju Lora i Gospić – dočepala odvjetničkih klupa Haaškog tribunala. Ali je i to propalo tako da odvjetnica Košta nije imala izbora. Budući da je nezadovoljna honorarom, mogli su punomoć i njoj otkazati, pa je radije sama otkazala punomoć.
Teza o različitim koncepcijama obrane, neposredno prije izricanja presude, potpuno je deplasirana kao objašnjenje otkaza punomoći, smatraju u odvjetničkim krugovima.

Vezane vijesti

Virani optužili Doris Koštu da ih je prevarila

Žitelji otoka Vira okupljeni u Udrugu za promicanje prava građana Vira optužili su splitsku odvjetnicu Doris Košta kako ih je prevarila. Naime, Doris… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika