Objavljeno u Nacionalu br. 381, 2003-03-05

Autor: Nacionalova redakcija

NOVO NASILJE U SREDIŠTU ZAGREBA

Redari Dragana Jurilja u mondenom lokalu "Tantra" slomili lubanju fotografu Alenu Vajdiću

ALENU VAJDIĆU na CT-u je potvrđena fraktura lubanje i teške ozljede leđa i nogu
ALENU VAJDIĆU na CT-u je potvrđena fraktura lubanje i teške ozljede leđa i nogu O zabrinjavajućem porastu nasilja – ali i podjednako zabrinjavajućoj neefikasnosti policije – posvjedočio je incident koji se dogodio u nedjelju malo poslije ponoći u elitnom klubu “Tantra” u najužem središtu Zagreba. Anonimni čuvari bara, inače u vlasništvu Dragana Jurilja za kojim je svojedobno bila raspisana Interpolova tjeralica, na ulazu su brutalno pretukli fotoreportera tjednika Story Alena Vajdića. Povod je bila odluka čuvara da u “Tantru” ne puste dvije djevojke, a kad je Vajdić pokušao saznati razlog njihove odluke, tako je pretučen da je dobio frakturu lubanje. Dok je onesviješten ležao na podu, njegovi su poznanici alarmirali policiju, ali su policajci jednostavno odbili izići na teren i obaviti uviđaj. To nije napravljeno ni u sljedeća 24 sata, tako da će uviđaj biti izvršen tek po službenoj dužnosti nakon što iz Traumatološke klinike stignu Vajdićevi nalazi. A oni su nakon pretraga napravljenih u ponedjeljak 3. ožujka bili sljedeći: CT je pokazao frakturu lubanje, a liječnički pregledi teške ozljede leđa i nogu.
Inače se ime Dragana Jurilja često pojavljivalo u crnoj kronici, a posljednji put u poznatom MUP-ovu dokumentu s popisom 206 najvećih hrvatskih kriminalaca. U njemu je Jurilj zaveden pod rednim brojem 54 uz opis dosadašnjih aktivnosti: 10 teških krađa, prijevara, pronevjera, krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, utaja poreza i drugih davanja.
Unatoč takvom dosjeu brojni ovdašnji novinari ispisivali su panegirike o Jurilju i njegovoj djevojci Sunčici Lalić kao dijelu nove hrvatske ugostiteljsko jet-setovske elite.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika