Objavljeno u Nacionalu br. 382, 2003-03-12

Autor: Nacionalova redakcija

SAD

Moose pod istragom etičke komisije

Charles Moose, zapovjednik mjesne policije u okrugu Montgomery američke savezne države Maryland, koji se prošle jeseni proslavio hvatanjem washingtonskih snajperista Johna Mohammeda i Leeja Malvoa, pod istragom je etičke komisije jer je optužen da je taj slučaj iskoristio za osobno bogaćenje. Moose je potpisao unosan ugovor o pisanju autobiografije, a sa suprugom je osnovao i agenciju za rješavanje kriznih stanja – zbog toga je optužen da želi privući klijente publicitetom koji je stekao u policiji u kojoj još uvijek radi.
On je pred etičkom komisijom rekao da se njegova autobiografija, unatoč naslovu “Tri tjedna u listopadu: Lov na washingtonskog snajperista”, neće odnositi samo na taj događaj nego će biti opis njegove duge policijske karijere te je obećao dio prihoda od honorara dati u dobrotvorne svrhe. Izjavio je i da njegova agencija neće biti u koliziji s njegovim temeljnim poslom. Okrug Montgomery ima vrlo stroga etička pravila za zaposlenike te im zabranjuje da se bave privatnim poslovima i zarađuju novac sa strane na temelju toga što rade kao državni službenici.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika