Objavljeno u Nacionalu br. 382, 2003-03-12

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKA DESNICA

Igor Zidić i Josip Radeljak osnivaju stranku

U subotu 8. ožujka, u njegovu zagrebačkom stanu na Cvjetnom trgu, sastali su Josip Radeljak, udovac Ene Begović, i predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić. Povod sastanka bile su pripreme za osnivanje nove političke stranke na čijem bi se čelu trebao naći Zidić. U inicijalnom krugu nove stranke nalaze se i voditelj na OTV-u Romano Bolković te nekadašnji HDZ-ov ministar Davor Štern, no zbog zauzetosti nisu prisustvovali subotnjem dogovoru.
Iako ideja o političkom angažmanu Radeljaka i Zidića traje već nekoliko mjeseci, odluka o osnivanju stranke donesena je tek kada se nedavno saznali da HDZ gotovo sigurno neće podržati Zidićevu kandidaturu na predsjedničkim izborima 2005. godine. Sve je donedavno izgledalo kako je to gotova stvar, ali je prije nekoliko tjedana Ivo Sanader definitivno odbacio tu mogućnost. Razočarani Zidić odmah je prionuo na osnivanje stranke kojoj bi kao infrastruktura trebali poslužiti mreža ogranaka Matice hrvatske.

Vezane vijesti

DORH tereti Radeljaka zbog krivotvorenja isprava

DORH tereti Radeljaka zbog krivotvorenja isprava

Josip Radeljak - Dikan našao se na udaru Općinskog državnog odvjetništva iz Splita i to zbog sumnje da je krivotvorio ispravu. Kako donosi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika