Objavljeno u Nacionalu br. 382, 2003-03-12

Autor: Nacionalova redakcija

SUKOBI U PRIMOŠTENU

Novi ispadi partnera HNS-a i SDP-a

Predsjednik primoštenskog Općinskog vijeća Stipe Petrina policiji je podnio kaznenu prijavu protiv donačelnika u ostavci Ante Lukete Šaška jer je navodno naručio njegovo ubojstvo; tvrdi da je novac uplaćen na poseban račun u Privrednoj banci i da ubojice stižu iz Splita. Tvrdnje Stipe Petrine koji je dosad već baseball palicama prijetio stranim investitorima, fizički se obračunavao sa županijskim vijećnicima Šibenske županije i samovoljno obustavio financiranje udruga i društava iz proračuna dok mjesno komunalno poduzeće ne dobije koncesiju nad primoštenskom plažom Velika Raduča – na što su sve policija i državno odvjetništvo zatvarali oči – Ante Luketa odlučno je demantirao.
Prijava policiji zapravo je manevar kojim Petrina traži policijsku zaštitu nakon što je prije nekoliko dana ponovno ozbiljno prijetio silom dužnosnicima Šibensko-kninske županije, a potom i djelatnicima Ministarstva pomorstva, ukoliko se koncesiju nad plažom Velika Raduča u Primoštenu usude dodijeliti hotelskom poduzeću “Primošten”. Ono na toj plaži ima tri hotela, u čiju obnovu novi vlasnik Diamant marina želi odmah uložiti 20 milijuna eura. Petrina je naočigled državnih organa kažnjavao sve one koji se u Primoštenu ne slažu sa njegovim metodama političke borbe.
Primoštenski je predsjednik ukinuo i općinske dotacije mjesnom ogranku Matice Hrvatske te obustavio plaće vatrogascima. Budući da se DVD našao pred problemima i da je dovedena u pitanje protupožarna zaštita, čelni općinski vatrogasci dali su prije nekoliko dana ostavke kako bi udobrovoljili Petrinu. Takvo skandalozno ponašanje Stipi Petrini u prvom redu omogućuju HND i SDP koji su s njegovom Nezavisnom listom na vlasti u Primoštenu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika