Objavljeno u Nacionalu br. 385, 2003-04-02

Autor: Nacionalova redakcija

SAD

Clinton kritizirao Busha

Bill ClintonBill ClintonBivši američki predsjednik Bill Clinton, koji dosad uglavnom nije kritizirao sadašnjeg američkog predsjednika, žestoko je napao Georgea W. Busha u govoru što ga je održao u New Yorku zbog njegove ekonomske politike i Iraka. Clinton tvrdi da je Bush napravio veliku pogrešku kad je smanjio poreze za najbogatije, a tu pogrešku ponavlja, jer najavljuje novo smanjenje poreza za najbogatije. Podsjetio je da je on Bushu predao državu koja je imala velik proračunski suficit, koji je on smjesta svojim mjerama poništio, čime je ugrozio funkcioniranje države. Clinton je priznao da je na kraju njegova mandata ekonomija pokazivala znakove predstojeće krize, ali kriza ne bi bila tako duboka da se vodila drukčija politika.
Što se tiče Iraka, Clinton je rekao da se on slaže s tvrdnjom kako treba ukloniti iračko oružje za masovno uništavanje, ali se to trebalo činiti kroz institucije međunarodne zajednice, a ne suprotno njima. On smatra da je Bush pokazao aroganciju kad je mimo odluka Vijeća sigurnosti UN-a počeo rat na Bliskom istoku.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika