Objavljeno u Nacionalu br. 386, 2003-04-08

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKA TELEVIZIJA

Jasna Ulaga-Valić traži ostavke Kostadinova, Schmidta i Matkovića

Damir Matković i Branko SchmidtDamir Matković i Branko SchmidtNakon što je prije dva mjeseca izgubila nadzor nad informativno-političkim programom, privremena direktorica programa HTV-a Jasna Ulaga-Valić nedavno se odlučila riješiti svojih nekadašnjih bliskih suradnika. U petak, 3. travnja, zatražila je od Mirka Galića i Vanje Sutlića razrješenje Damira Matkovića, Aleksandra Kostadinova i Branka Schmidta na čija mjesta namjerava staviti nove urednike. Kostadinov, Matković i Schmidt bili su uz Nikolu Kristića glavni zagovornici smjene Jasne Ulage-Valić s položaja glavne urednice, no kad se to dogodilo, i u novoj su shemi ostali pod njezinim nadzorom.
Premda su joj sva trojica izjavili da u novonastalim okolnostima žele surađivati, a Schmidt čak napisao pismo, po svemu sudeći slijedi osveta zbog nelojalnosti. Uz sve to Jasna Ulaga-Valić ovih je dana medijima poslala pismo u kojem se ograđuje od informativno-političkog programa i tvrdi da je za sve odgovoran Kristić.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika