Objavljeno u Nacionalu br. 388, 2003-04-22

Autor: Nacionalova redakcija

NEW YORK

Mafijaški boss prestao glumiti luđaka

Vincent "Brada" GiganteVincent "Brada" GiganteVincent “Brada” Gigante, jedan od najmoćnijih newyorških gangstera, boss mafijaške obitelji Genovese, nakon dugog niza godina prestao je glumiti luđaka i priznao krivnju pred sudom kako bi dobio nižu kaznu. Gigante se desetljećima neobično ponašao, znao je hodati ulicama odjeven u kućni haljetak, nerazgovijetno mrmljajući, ili sjediti šutke satima gledajući nepomično u jednu točku, što je njegovim odvjetnicima bio dokaz da Gigante nije nikakav mafijaški boss jer je lud.
No sada je Gigante morao priznati da je godinama glumio luđaka ne bi li izbjegao pravdu. Priznao je to nakon što su mu predočene audiosnimke na kojima se čuje kako on iz zatvora telefonom razgovara o svom glumatanju te kako sinu Andrewu daje naredbe koje je ovaj prenosio članovima obitelji Genovese. Nakon što je priznao krivnju, sudac je njegovoj dosadašnjoj kazni dodao još tri godine zatvora.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika