Objavljeno u Nacionalu br. 389, 2003-04-29

Autor: Nacionalova redakcija

Vladajuća koalicija i njena diplomacija ponovno su napravile nekoliko golemih političkih gafova. Najprije je zbog formalnih pogrešaka u dopisu njemačka vlada dva puta vratila zahtjev Ministarstva vanjskih poslova u kojemu se traži suglasnost za imenovanje Vesne Cvjetković-Kurelec za novu veleposlanicu u Berlinu. Hrvatska već više od godinu dana nema veleposlanika u Njemačkoj, a zbog pogrešaka u agremanu Vesna Cvjetković-Kurelec predat će vjerodajnice tek u jesen. Već gotovo šest mjeseci, nakon odlaska Hidajeta Bišćevića iz Moskve, nije imenovan ni novi veleposlanik u Rusiji, niti se o tome itko usudi povesti raspravu. To je jasan pokazatelj da ni u Moskvi najmanje godinu dana neće biti veleposlanika.
Bez prvog čovjeka veleposlanstvo u Moskvi potpuno je marginalizirano, nema pravih kontakata s domaćinima niti može voditi kompetentne razgovore o gospodarskoj suradnji. Takva se situacija u diplomatskim krugovima smatra prvorazrednim skandalom jer je riječ o državi s kojom Hrvatska ima razgranate gospodarske odnose i koja je jedan od najvažnijih političkih čimbenika u svijetu.

Vezane vijesti

NBA: James zakoračio prema MVP naslovu

NBA: James zakoračio prema MVP naslovu

LeBron James je u noći sa srijede na četvrtak pokazao da zaslužuje nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dijela NBA sezone (MVP) više od Kevina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika