Objavljeno u Nacionalu br. 389, 2003-04-29

Autor: Nacionalova redakcija

OBAVJEŠTAJCI

Ladislav Pivčević vodi Vijeće za nacionalnu sigurnost

U javnosti potpuno nepoznati novi čelnik Vijeća za nacionalnu sigurnost Ladislav Pivčević, čije su imenovanje u petak potpisali Stipe Mesić i Ivica Račan, dugogodišnji je ravnatelj Hrvatske udruge poslodavaca za Dalmaciju. Pivčević je izabran jer je do 1993. radio u Službi za zaštitu ustavnog poretka i zahvaljujući odličnoj upućenosti u pravnu problematiku – to je osam godina bilo glavno područje njegova rada u dalmatinskom HUP-u, a dvije je godine bio i odvjetnik.
Kako je glavna zadaća Vijeća za nacionalnu sigurnost povezana s administrativnim poslovima unutar obavještajne zajednice, Račan je na preporuku glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića odlučio predložiti Pivčevića. Budući da je Račan napokon prihvatio imenovanje Damira Lončarića i Franje Tureka za nove načelnike OA i POA, Mesić mu se odužio prihvaćajući dolazak Ladislava Pivčevića.
Njegovim imenovanjem zaokružen je krug dalmatinskih kadrova u policijsko-pravosudnom miljeu koji čine Ingrid Antičević-Marinović (pravosuđe), Šime Lučin i Ranko Ostojić (policija) i Mladen Bajić (Državno odvjetništvo).

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika