Objavljeno u Nacionalu br. 389, 2003-04-29

Autor: Nacionalova redakcija

DEMANTI

Ortynski: "Osjećam se poput Židova u Trećem Reichu"

Bivši državni odvjetnik Radovan OrtynskiBivši državni odvjetnik Radovan OrtynskiBivši državni odvjetnik Radovan Ortynski uputio je redakciji Nacionala pismo u kojem demantira teze kako je u suradnji s odvjetnikom Mirkom Batarelom sudjelovao u korupciji pravosudnog sustava. Tako Ortynski tvrdi kako se nad njim ne provodi istraga zbog korupcije, a već u sljedećoj rečenici dodaje da je istraga tajna, a ne javna, odnosno da on ne zna traje li uopće. Opovrgnuo je da mu je Batarelo ishodio povratak nekoliko nacionaliziranih kuća i stanova, dodavši da je postupak denacionalizacije još u tijeku. Isto tako Ortynski kaže kako je sam plaćao svoje rođendanske zabave koje je organizirao Batarelo. Dio demantija odnosi se na zaštitu na koju je imao pravo do 31. ožujka ove godine, međutim ne odgovara kako je onda moguće da je nekoliko dana nakon isteka tog roka viđen na Gornjem gradu ispred kafića Palainovka okružen s pet pripadnika državnog osiguranja.
Svoje pismo Radovan Ortynski završava na doista nezapamćen način: “Ta šutnja i skretanje pogleda od istine podsjeća me na priču o odvođenju Židova i političkih neistomišljenika u nacističkoj Njemačkoj, kad su svi šutjeli i ništa nisu poduzimali i dizali glas, a kad je došao red na njih više nikoga nije bilo da progovori za njih.”

P: ORTYNSKI i dalje ponavlja
kako je potpuno nedužan

Vezane vijesti

Bajićev treći mandat: Podrška vladajućih, ali ne i oporbe koja ga je i

Bajićev treći mandat: Podrška vladajućih, ali ne i oporbe koja ga je i izabrala

Drugi mandat glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića bliži se kraju, a upravo se oko tog pitanja u javnosti u posljednje vrijeme 'lome koplja'.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika