Objavljeno u Nacionalu br. 390, 2003-05-06

Autor: Nacionalova redakcija

PIJANSTVO U PROMETU

Ivanu Vavri alkoholiziranost je utvrdio Krešimir Mišić

IVAN VAVRA je prema brojnim svjedocima bio mrtav pijanIVAN VAVRA je prema brojnim svjedocima bio mrtav pijanNakon što je početkom 2002. pijanog za upravljačem ulovio tadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, policajac Krešimir Mišić, koji je zbog toga ostao bez posla, da bi nedavno nakon velikog pritiska javnosti na njega bio vraćen, prošli je tjedan utvrdio da je zbog pijanstva prometnu nesreću skrivio Ivan Vavra, zamjenik ministra prosvjete i športa.

Pantovčak

Vavra se 26. travnja 2003. oko 23.30 zabio službenim mercedesom u jedno stablo, potom je izbio prometni znak (odletio je 30-ak metara u dvorište obližnjih stanara) te polomio 20 metara željezne ograde ispred kućnog broja 145 na Pantovčaku. Policija je naknadno utvrdila da je do nesreće došlo zbog neprimjerene brzine i alkoholiziranosti vozača. Ekipu za očevid predvodio je Krešimir Mišić, koji je ustanovio da je Vavra u krvi imao 0,98 promila alkohola. Mišić je na mjesto događaja stigao nakon što su tamošnji stanari i Vavra prijavili nesreću. Prestrašeni silinom udarca stanari su odmah istrčali na cestu kako bi pomogli Vavri.

Očevid

Očevici događaja Nacionalu su potvrdili kako je Vavra bio pod iznimno velikim utjecajem alkohola, te je čak namjeravao razbijenim mercedesom napustiti mjesto nesreće. Tvrde i da alkoholom omamljeni Vavra u svojoj namjeri da vozilom napusti mjesto nesreće čak nije primijetio da mu je od siline udarca s automobila otpao kotač.
Unatoč tomu, Vavra je za Večernji list izjavio: “Nezgoda je posljedica umora i nedostatka koncentracije, a ne alkohola.”
Jedan od očevidaca čuo je kako je Vavra netom nakon nesreće telefonom nazvao nepoznatu osobu i zamolio je da sve pokuša držati pod kontrolom. Stoga su svi stanari s velikim zanimanjem očekivali ishod policijskog očevida.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika