Objavljeno u Nacionalu br. 390, 2003-05-06

Autor: Nacionalova redakcija

Stipe Tojčić zagrebački dogradonačelnik:

"Ne razumijem zašto me Iveković optužio"

STIPE TOJČIĆ tvrdi da se u životu nije susreo ili čuo s Leonom Sulićem
STIPE TOJČIĆ tvrdi da se u životu nije susreo ili čuo s Leonom Sulićem Zagrebački dogradonačelnik Stipe Tojčić iz HNS-a naveden je u dopisu sindikalnog lidera Marija Ivekovića kao jedan od političara koji štite Leona Sulića, kompromitiranog vlasnika Croatia Busa. Problem je u tome što u Zagrebu postoji još jedan Stipe Tojčić – HDZ-ovac i bivši direktor Autobusnog kolodvora, kojeg sa zagrebačkim dogradonačelnikom povezuje samo rodno selo Kijevo u kninskom zaleđu.
U razgovoru tvrdi da mu je pogrešno pojavljivanje imena nanijelo dosta problema, premda svi koji ga poznaju znaju kako nikada nije radio kao direktor Autobusnog kolodvora.
NACIONAL: Imate li kakve veze s vlasnikom Croatia Busa Sulićem? – Nemam, potpuno je pogrešan podatak da sam bio direktor Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Riječ je o osobi istog imena i prezimena, Stipi Tojčiću, članu HDZ-a koji je obavljao taj posao.
NACIONAL: Ali Iveković vas je izričito optužio kao dogradonačelnika. – Ne vidim zašto. Vidio sam faksimil, ali mi nije jasan razlog Ivekovićeva postupka. Neka vam ga on objasni.
NACIONAL: Štiti li sadašnja koalicijska vlast u Zagrebu Sulića? – Ne, barem otkad sam ja dogradonačelnik, od travnja 2002. Croatia Bus duguje Zagrebu oko 5,7 milijuna kuna za komunalne naknade, a postoje i neriješeni odnosi između Croatia Busa i Autobusnog kolodvora. U vrijeme dok još nisam postao dogradonačelnik obavljena je zamjena zemljišta na relaciji Grad Zagreb – Croatia Bus koje ispituje Državno odvjetništvo, a sada pokušavamo naplatiti Sulićeve dugove Gradu.
NACIONAL: Koliko mi je poznato, bili ste na sastanku sa sindikalistima koji su tražili Sulićevo procesuiranje? – To je istina, bio sam jedan od sudionika, ali tada me nitko nije prozvao, pa ni Mario Iveković. Mene se ni na koji način ne može povezati s tom aferom jer se naplatom komunalne naknade bavi Gradski ured za graditeljstvo i nadležno povjerenstvo. Sindikalisti su na tom sastanku tražili blokiranje Croatia Busa, što smo i učinili. Potom je Croatia Bus zatražio od nas razgraničenje duga i nadležno gradsko povjerenstvo to je doista učinilo, ali je i postavilo preduvjet da Croatia Bus naplatu jamči svojom imovinom. Koliko mi je poznato, još nije stigao odgovor iz Sulićeve tvrtke.
NACIONAL: Jeste li ikada kontaktirali s Leonom Sulićem? – Odgovorno tvrdim da ga nikad nisam vidio ni s njim razgovarao.
NACIONAL: A u kakvim ste vezama s onim drugim Stipom Tojčićem? – Njegov je otac, kao i ja, rođen u Kijevu pokraj Knina. Ali oni su se odselili i Stipe Tojčić, koji je bio direktor zagrebačkog Autobusnog kolodvora, rodio se u Virovitici. Nismo čak ni rođaci, premda imamo isto prezime i ime.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika