Objavljeno u Nacionalu br. 390, 2003-05-06

Autor: Nacionalova redakcija

GENERALSKE PORUKE

Bobetkova posveta Tuđmanu

TUĐMAN i BOBETKO od partizana do stvaratelja "nezavisne Hrvatske"
TUĐMAN i BOBETKO od partizana do stvaratelja "nezavisne Hrvatske" K njigu “Sve moje bitke” Janko Bobetko poklonio je i Franji Tuđmanu. Posveta je datirana sa 11. listopadom 1996. a u njoj preko čitave stranice Bobetko na umilan način piše Tuđmanu o zajedničkoj borbi u stvaranju “nezavisne države Hrvatske”.
“U knjizi koju Ti poklanjam kao trajnu uspomenu obradio sam prijelomne trenutke naše zajedničke borbe. Čelno mjesto pripada Tebi, a ja sam izvršio zadatak na koji sam bio postavljen… Tebi osobno želim sve dobro i sretan sam što Ti mogu pokloniti knjigu kao određenu pažnju naše zajedničke stvari”, napisao je jedan partizanski general drugome. Bilo je to u vrijeme dok je Tuđmanov autoritet još bio neupitan i umirovljeni Bobetko mu se nije suprotstavljao. No poslije predsjednikove smrti u nekoliko intervjua Janko Bobetko je iznio brojne kritike njegovih vojnih prosudbi, posebno naprasno umirovljenje i prepuštanje vojske Zvonimiru Červenku.
O kakvom je odnosu riječ vidi se iz Bobetkove poruke vlastoručno napisane nekoliko godina prije.

Vezane vijesti

Smrt partizana i ustaše

Smrt partizana i ustaše

Smrt je Janka Bobetka spasila od Carle Del Ponte. Na bolji svijet otputovao je u statusu haaškoga slobodnjaka koji se ne smije maknuti iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika