Objavljeno u Nacionalu br. 392, 2003-05-20

Autor: Nacionalova redakcija

SELIDBA

Novo američko veleposlanstvo u Buzinu otvara se 1. lipnja

VELEPOSLANSTVO SAD-a u Buzinu prostire se na 
8000 m2 a izgradnja je koštala 40,5 milijuna USDVELEPOSLANSTVO SAD-a u Buzinu prostire se na 8000 m2 a izgradnja je koštala 40,5 milijuna USDVeleposlanstvo SAD-a ovih dana dovršava preseljenje iz zgrade na Zrinjevcu u Zagrebu i od 1. lipnja počinje raditi na novoj lokaciji u Buzinu. Radovi na novoj zgradi koja se nalazi između Zagreba i Velike Gorice počeli su u prosincu 2000. i ovih se dana privode kraju.
Na zemljištu veličine šest hektara nalazi se novo veleposlanstvo s ukupno 8000 četvornih metara površine čija je izgradnja stajala 40,5 milijuna američkih dolara. Iako je preseljenje obavljeno zato što su stručnjaci procijenili da je zgradu na Zrinjevcu teško obraniti od terorističkih napada, čini se da ni novi objekt neće biti mnogo sigurniji. Istina, gotovo je apsolutno zaštićen od mogućeg napada automobila-bombe, ali je i dalje laka meta jer je lociran nedaleko od prometnice koja spaja metropolu i Turopolje.
Zato je sigurnost povećana upotrebom armiranog betona, brojnim pregledima posjetitelja, a tijekom 2,5-godišnjih radova svi radnici koji su dolazili na gradilište prolazili su identifikacijsku kontrolu mrežnica.

p1:

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika