Objavljeno u Nacionalu br. 392, 2003-05-20

Autor: Nacionalova redakcija

NOVINARSKE NEVOLJE II

Novinar Jutarnjeg lista riganjem uništio netom obnovljeni MIG 21

NAKON ŽABECOVA LETA HRZ je ostao bez polovice  upotrebljivih MIG-ova
NAKON ŽABECOVA LETA HRZ je ostao bez polovice upotrebljivih MIG-ova Nedjeljna reportaža novinara Jutarnjeg lista Krešimir Žabeca o letu tek obnovljenim MIG-om 21 HRZ-a, netom što je stigao s remonta u Rumunjskoj, izgleda da je završila katastrofalno i za reportera i za jedan od dva lovačka zrakoplova kojima raspolaže HRZ. Kako su doznali novinari portala Htnet, nepripremljenom Žapcu je tijekom leta bilo zlo, tako da je povratio u masku, letačko odijelo, ali i po skupocjenim instrumentima u kokpitu.
Posljedice događaja koji je u nedjelju u Jutarnjem opisan na dvije stranice u stilu “Top Guna” jesu skidanje većine instrumenata i sjedala koja se sada moraju čistiti, popraviti i baždariti, kao i nova drenaža donje oplate. Zbog svega toga, polovica efektiva HRZ-a, koja se sastoji od dva obnovljena MIG-a 21, bit će izvan funkcije najmanje tjedan dana.
U MORH-u sumnjaju da su u skandal umiješani i piloti koji su, unatoč običajima koji to zabranjuju, neposredno uoči polijetanja Žabeca dobrano nahranili ribom i krumpirom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika