Objavljeno u Nacionalu br. 393, 2003-05-27

Autor: Nacionalova redakcija

POLJOPRIVREDA

General Ivan Čermak službeni uzgajivač zagorskih purana

GENERAL ČERMAK među kokošima, guskama i puranima na svome 
imanju Klokovac, smještenom na ulazu u Krapinske TopliceGENERAL ČERMAK među kokošima, guskama i puranima na svome imanju Klokovac, smještenom na ulazu u Krapinske TopliceU svom dvorcu Klokovac na ulazu u Krapinske Toplice general Ivan Čermak, osim vinovom lozom, intenzivno se bavi i uzgojem peradi. Prije dva tjedna dobio je certifikat od Ministarstva poljoprivrede kao službeni uzgajivač najkvalitetnijih zagorskih purana i dviju rijetkih vrsta kokoši.
Uz purane i kokoši, general uzgaja obične i divlje patke, guske, zečeve, jelene, muflone, paunove. Da bi životinjama omogućio što ljepši život, izgradio im je posebne nastambe za spavanje, hranjenje, nesenje jaja, pa “rodilište” za nesilice, bazen za kupanje pataka. Ovoga trenutka najveći su mu problem jeleni koje je kupio na Brijunima i koji su se počeli jako razmnožavati.
U naredna dva tjedna očekuje 16 lanadi i oko 500 pilića i malih purana. General poljoprivrednik cijele dane provodi na imanju, a u svakodnevnim poslovima oko uzgoja peradi i ostalih životinja pomažu mu supruga Marijana i sin Borna.

Vezane vijesti

Radović ucjenjivao Čermaka da bi ga prestao blatiti u medijima

Radović ucjenjivao Čermaka da bi ga prestao blatiti u medijima

Pisac i aktivist Saša Radović ucjenjivao je dva mjeseca generala i poduzetnika Ivana Čermaka, tražeći od njega milijun eura kako bi ga prestao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika