Objavljeno u Nacionalu br. 393, 2003-05-27

Autor: Nacionalova redakcija

NOVAC

Istraga o korupciji u privatizaciji Ine

Kako se bliži odluka o ekskluzivnom pregovaranju s najpovoljnijim ponuđačem, raste i nervoza među potencijalnim kupcima Ine. Kako Nacional doznaje iz izvora bliskih Vladi, čini se da potencijalni kupci pregovaraju na dvije razine, o čemu su navodno prije nekoliko dana dobila informacije i državna tijela Republike Hrvatske. Jedna je razina kupoprodajnog ugovora, a druga korupcijska, prema pojedincima i pojedinim političkim strankama. Na temelju tih informacija službe su počele intenzivno prikupljati podatke o posebnim aranžmanima pri kupnji Ine.
Cijela armada hrvatskih lobista i pregovarača pokušava se ugurati u taj posao te za sebe i pojedine političke stranke osigurati mirnu i bogatu budućnost mjerenu milijunima dolara. Pri svemu tome začuđuje stav Vlade koja je prihvatila posve netransparentnu privatizaciju o kojoj de facto javnost ne zna ništa i sve je koncentrirano u rukama nekoliko ljudi. A upravo je Vlada tvrdila da će to biti dosad najtransparentnija privatizacija u Hrvatskoj. Nastavak priče o prodaji Ine slijedi.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika