Objavljeno u Nacionalu br. 458, 2004-08-24

Autor: Nacionalova redakcija

FRANCUSKA

Papa ostavio dugove

Uprava svetišta u francuskom gradiću Lourdesu našla se u financijskim teškoćama zbog Pape.Uprava svetišta u francuskom gradiću Lourdesu našla se u financijskim teškoćama zbog Pape.Uprava svetišta u francuskom gradiću Lourdesu našla se u financijskim teškoćama zbog Pape. Papa Ivan Pavao II. posjetio je prije nekoliko dana Lourdes, te održao misu kojoj je prisustvovao značajan broj vjernika. Zbog toga su bile potrebne posebne mjere sigurnosti, koje su u upravi svetišta morali organizirati i platiti. Zbog dvodnevnog boravka Pape, u Lourdesu su imali 1,5 milijuna eura dodatnih troškova. No bili su uvjereni da će te troškove lako nadoknaditi kroz milodare vjernika. Zbog boravka Pape na Pirinejima se pojavilo oko 200.000 osoba, a sugeriralo im se pomoću letaka i obavijesti postavljene u svetištu da daju milodar od najmanje 10 eura.
No na veliko čuđenje uprave hodočasnici su bili vrlo škrti, te je skupljeno samo 15 posto potrebne svote. Organizatori Papina posjeta tvrde da je razlog to što je sve bilo previše dobro organizirano. Škrabice za milodare bile su postavljene nedaleko od mjesta gdje su sigurnosne službe pregledavale ljude koji su išli na misu, pa se računalo da će tamo doći do velikog zastoja i gužve, da će vjernici morati čekati na ulaz, pa će imati vremena za davanje milodara. No služba sigurnosti je radila besprijekorno, nije bilo nikakvih zastoja, i svi su se žurili da što prije dođu do mjesta održavanja mise kako bi zauzeli što bolje mjesto pa nisu imali vremena za milodare. Nakon svega uprava svetišta otvorila je dva žiro računa na koje vjernici i sponzori mogu naknadno davati donacije kako bi se pokrili troškovi Papina posjeta.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika