Objavljeno u Nacionalu br. 459, 2004-08-31

Autor: Nacionalova redakcija

RAT SANADERA I BBB-a

BBB: Sanader je izdao Hrvatsku

Na nedjeljnoj nogometnoj utakmici između zaprešićkog Intera i Dinama, na tribini na kojoj su bili smješteni Bad Blue Boysi pojavio se transparent crne boje s porukom “Srušite ‘spomenik’ u Veljunu, a vratite Francetićev Slunju! Sanaderu pizdo, Hrvatsku si izdo”. Spomen ploču Juri Francetiću Sanaderova Vlada uklonila je u petak u ranim jutarnjim satima uz jako policijsko osiguranje, što se očito nije svidjelo Dinamovim navijačima, poznatima po ustašoidnim povicima s tribina. Spomenuti spomenik u Veljunu, mjestu pokraj Slunja, podignut je žrtvama veljunskog masakra i postao je poznat nakon što se 6. svibnja 2000. pod njega pomokrila Biserka Legradić, dok su lokalni Srbi obilježavali 59. godišnjicu ustaškog masakra.
Crni transparent bio je izvješen preko ostalih, a iza njega stajala je grupa starijih BBB-a obrijanih glava, iz čega se da zaključiti kako Sanaderu ova poruka dolazi od takozvanih vođa Bad Blue Boysa, koji su početkom 90-ih tribine prekrivali velikim plavim transparentom “BBB za HDZ”. Neimenovani BBB kratko je za Nacional izjavio kako se “Dinamovi navijači nikada dosad nisu politički protivili HDZ-ovoj politici. Problemi HDZ-a i BBB-a uvijek su bili isključivo na razini imena Dinamo i ništa drugo, iako su to mnogi potencirali kao političko sukobljavanje u želji da ga iskoriste. Ovo je naša poruka Ivi Sanaderu i novoj politici ‘reformiranog’ HDZ-a, neka vidi što mislimo o tome”.
Ratko Maček, glasnogovornik Vlade, slučaj je za Nacional komentirao ovako: “Temeljno je pravo pojedinca u demokraciji pravo na iskazivanje mišljenja. O kulturi i njegovanju demokratskih normi istoga pojedinca ovisi i njegovo mjesto i ugled u društvu. U svezi s ovakvim ispadima nemamo nikakvih komentara jer razina iskaza govori sama za sebe.”

Vezane vijesti

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

Dva dana nakon što su predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak i povjerenik za natjecanje Josip Brezni zatražili zabranu gostovanja navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika