Objavljeno u Nacionalu br. 465, 2004-10-12

Autor: Nacionalova redakcija

PERU - PREDSJEDNIK

Bijesan predsjednik nazvao u emisiju

Carlos Espa, voditelj televizijske emisije "Cuarto poder", političkog magazina koji se emitira na peruanskoj televiziji, iznenadio se kada se u emisiju uživo, gdje je govorio o nekim sumnjivim nepravilnostima prilikom predsjedničkih izbora 2000., telCarlos Espa, voditelj televizijske emisije "Cuarto poder", političkog magazina koji se emitira na peruanskoj televiziji, iznenadio se kada se u emisiju uživo, gdje je govorio o nekim sumnjivim nepravilnostima prilikom predsjedničkih izbora 2000., telCarlos Espa, voditelj televizijske emisije “Cuarto poder”, političkog magazina koji se emitira na peruanskoj televiziji, iznenadio se kada se u emisiju uživo, gdje je govorio o nekim sumnjivim nepravilnostima prilikom predsjedničkih izbora 2000., telefonom javio sam peruanski predsjednik Alejandro Toledo i izvrijeđao ga. Toledo je gledao emisiju u predsjedničkoj palači i strašno se naljutio. Espa je u emisiji pokazao neke videomaterijale koji su, navodno, dokazivali da je Toledo te godine napravio golemu izbornu prijevaru. Da bi se mogao kandidirati, Toledo je morao skupiti mnogo potpisa svojih pristalica, pa ih je on izbornoj komisiji priložio čak 660.000. No, prema Espinim tvrdnjama, najveći broj tih potpisa bio je falsificiran.
Usred emisije Toledo je rekao Espi: “Vi želite uništiti moju reputaciju. Novinarstvo kojim se vi bavite spada u kanalizaciju. Neću vam to dopustiti. Vi ste najobičnija kukavica.”
Espa je pokušao nešto reći, navesti Toleda na diskusiju, ali je Toledo jednostavno poklopio slušalicu. On je objavio da neće više dopustiti ovakvo blaćenje svog imena, ali nije objasnio kako to namjerava spriječiti. Toledova popularnost najniža je od kada je postao predsjednik.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika